Rammstein-HQ @ Facebook Rammstein-HQ @ YouTube Rammstein-HQ RSS-syöte Google Translate
Rakkaus ei ole kaikille...
09.11.2009
Rammstein on joutunut jälleen sensuurin kouriin saksassa. Listaykkösenä komeileva Liebe Ist Für Alle Da lisättiin "lapsille haitallisen median listalle" sanoitustensa vuoksi. Lisäyksen takana on ilmeisesti saksan perhe-, vanhus-, nais- ja nuorisoasiainministeri Ursula "Zensursula" von der Leyen. Bildin toimittaja tavoitti asiasta täysin tietämättömän Flaken juuri ennen Lissabonin konserttia:

Minkä takia näin kävi?
- Pääasiassa tämä johtuu albumin kappaleesta Ich Tu Dir Weh sekä albumilta löytyvästä kuvasta jossa Richard pitelee naista polvellaan. Komitean milestä tässä mainostetaan sadomasokismin harjoittamista nuorille.

Onko se ihme? Kappaleessahan lauletaan mm. Kanssasi minulla on tuskan valinta / piikkilankaa virtsaputkessa / laitan lihasi suolaan ja mätään / ensin kuolet, mutta sitten elät vielä vaan.
- Luulevatko ne että fanimme ovat aivan idiootteja? Onko tämä tosissaan kehotus hakea rautakaupasta piikkilankaa ja tunkea sitä virtsaputkeen? Kyllä ihmisillä on sen verran älyä että he tajuavat sen olevan vain musiikkia ja taidetta.

Myös 17-vuotiaat?
- Älä viitsi! 17-vuotiaat näkevät joka päivä tappamista TV:ssä, eivätkä he silti kuvittele niiden olevan kehotuksia tappaa ketään. Tuleeko Grimmin Veljeksiä lukiessa psykopaatiksi, mihin vedetään raja? Näiden kriteerien mukaan myös heidän tuotantonsa olisi lisättävä siihen listaan.

Eihän Pussy-videotakaan voinut esittää missä tahansa seksikohtauksiensa vuoksi. Oletteko todella noin yllättyneitä?
- Olemme hämmästyneitä siitä kuinka moni ihminen vieläkin pelkää Rammsteinia. Ja pettyneitä. Tämä albumi ei eroa sisällöllisesti mitenkään edellisistä, miksi juuri nyt ja miksi juuri tämä albumi? Luultavasti jollakin komitean jäsenistä on kotonaan tyttö joka ärsyttää häntä soittamalla Rammsteinia täysillä.

Ettekö koskaan mieti onko jokin teksti liian raaka?
- Ei, emme koskaan. Liian raakaa tekstiä ei ole olemassakaan. Maailma jossa nämä tapahtumat ovat tapahtuneet on liian raaka. Me vain esitämme nämä tapahtumat sensuroimattomina ihmisille musiikkimme kautta. Sensuuri on viimeinen asia jota ajattelemme - olen itse kokenut sen Berliinin muurin kautta.

Tarkoitatko vanhaa bändiäsi, itä-saksalaista Feeling B:tä?
- Tarkoitan niin kutsuttua sananvapautta. Uusnatsit saavat vapaasti huudella "ulkomaalaiset pois" mutta meidän levymme kielletään. Ilmeisesti emme ole juurikaan edistyneet niistä ajoista.

Tuossa on kyllä perää. Jokatapauksessa levyä ei saa enää myydä alaikäisille?
- Eihän kukaan mene kaupaan ja pyydä Rammsteinin levyä tiskin alta. Mikseivät sitten vedä sitä kokonaan myynnistä pois? Keskiviikkoon asti Rakkaus on kaikille, sen jälkeen se varmaan katoaa ikuisiksi ajoiksi.