Rammstein-HQ @ Facebook Rammstein-HQ @ YouTube Rammstein-HQ RSS-syöte Google Translate
Rammsteinille oma jättilava Provinssirockiin.
24.04.2010
Provinssirockissa Rammsteinin esiintymistä varten rakennetaan oma jättilava. Tanskasta vuokrattava uusi päälava vaihdetaan normaalin tilalle festariviikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Rammsteinin show'n vaatimukset eivät rajoitu pelkkään visuaalisuuteen tai äänentoistoon, mikä takia jouduttiin hankkimaan isompi lava. Provinssissa aiemmin käytetty päälava on nimittäin osoittautunut liian pieneksi bändin mittoihin.

- Meillä on ollut aiemmin käytössä meidän oma päälava. Kun saatiin saksalaisten kupongit, niin kävi ilmi, ettei siinä riitä syvyys, leveys, korkeus eikä kantavuus, kertoo festivaalin tuotantopäällikkö Marko Kivelä.

Uusi lava vuokrattiin Rammsteinin keikkaa varten Tanskasta, koska lähempää ei sopivaa tällä haavaa löytynyt. Sen kantavuus on jopa 80 000 kiloa, mikä on yli viisi kertaa enemmän kuin aikaisemman lavan. Lava on myös kymmenen metriä leveämpi, minkä vuoksi päälavan kentän muut rakennelmat vaativat uudelleen sijoittelua.

Rammsteinin lavashow'n tarpeisto kuskataan Provinssirockiin kahdeksalla rekalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Silloin rakennetaan myös uusi lava. Muutostyöhön tarvitaan Rammsteinin oman henkilökunnan lisäksi 40 apulaista Provinssirockin puolesta.

- Yöllä puretaan valokattaus alas ja rakennetaan sitten Rammsteinin suihkumoottorit, pyörivät kiippariraiserit sekä tulishow'hun tarvittavat jutut.

Rammstein esiintyi keväällä Helsinki Areenassa ja Provinssirockissa nähdään samankaltainen show.

- Show on aika pitkälti sama. Mutta lähtisin veikkaamaan, että Suomessa festariolosuhteissa ei ole nähty tällasta show'ta aiemmin. Areenoilla ja stadioneilla kyllä, arvelee Marko Kivelä.

Provinssirock järjestetään Seinäjoella 18.-20. kesäkuuta.

Lähde: YLE Uutiset